Skip to main content

Context Mercy

Noe helt annet, kirkekonsert som du aldri har opplevd før, må prøves

Tenk deg at du kommer til en kirke for å oppleve musikk. Men det er ikke noe dedikert sete du kan sitte i, du komme når du vil innenfor åpningstidene. Du er bedt om å søke etter musikken og oppleve rommet selv. Musikerne er spredt, lynet er humørfylt og til tider dukker det opp en danser som svever gjennom rommet. Når du kommer inn i hovedrommet hører du musikk fra flygelet, eller eventuelt orgelet, der du kan se en musiker med et headset, spille sammen med andre musikere som bare han kan høre. Kanskje du kan høre svake trommer fra siderommet? Og hvis du går inn i trappene kan du kanskje å plukke ut lyden av en saksofon et sted i det fjerne.

Du kan velge å sette deg ned og lytte, se på de vakre vinduene eller lukke øynene. Kanskje du vil du legge deg ned på gulvet og bare nyte akustikken? Eller du kan gå på jakt etter den andre musikere, lyder den andre. Kanskje det er et sted hvor du kan høre bassen og trommene samme tid?

Et helt annet musikalsk landskap

På én stasjon kan du prøve å lage din egen blanding av lydene som skjer.

I kjelleren finner du en mann med mange tekniske dingser, et miksebord og en PA. Han tar alle lydene fra de andre musikerne og lage sin egen versjon av musikken, rekonstruert live å skape et helt annet musikalsk landskap, en ny musikk. Etter en stund, hvis du blir lenge nok, blir alt stille.

Prosjektet «Context // Mercy» er basert på flere elementer som improvisasjons og som kirkemusikk. Tanken er å ha fire improviserende musikere leke sammen, basert på løst ordnede temaer, i samme bygning, men i forskjellige rom. De kan høre hverandre gjennom hodetelefoner, men ikke se hverandre. Det femte medlemmet av ensemblet er en rekonstruksjon av musikken i sanntid. Han vil bli matet med lyden fra de andre musikerne og bruke dette for å lage sin egen versjon av musikken, live i sitt eget dedikerte rom.

Musikere:

Eirik Breivik Minde (orgel, flygel og sampling), HC Dalgaard (trommer, gitar og sampling), Ieva Pranevičiūtė (sampling og elektronik), Inge Weatherhead Breistein (sax)

Lørdag 21. oktober kl. 20.00//Lillestrøm kirke//Pris: kr. 200,-

KJØP BILLETT